WELKOM BIJ LILA VOETREFLEX

NATUURLIJK IN BALANS

CLIËNTEN AAN HET WOORD:

Cliënten aan het woord


 • Zwangerschap stuitligging; draaien baby

Tijdens mijn zwangerschap bleek dat onze zoon (dat wisten we toen nog niet) in een stuitligging lag.
Het was mijn laatste zwangerschap en ik wilde heel graag nog 1 keer zelf gaan bevallen. Helaas leek
het er naar uit te zien dat dit niet zou kunnen, vanwege de stuitligging en de grote van onze
zoon. In het ziekenhuis is door de gynaecoloog geprobeerd de baby te draaien. Dit was erg pijnlijk en alles behalve ontspannend. 
De baby was helaas ook niet gedraaid.  Hierna kwam ik bij Lieke om via voetreflex therapie te proberen om de baby te laten draaien . Met de gedachte: “baat het niet dan schaadt het niet” ging ik bij haar in de stoel liggen. Wat ervoer ik een totale ontspanning en toen ik een week later in het ziekenhuis kwam voor een controle en om een datum voor een keizersnede te bepalen, bleek dat onze zoon gedraaid was en ik op de natuurlijke manier kon bevallen. Dit was voor mij de ultieme manier. Het was ontspannend en ik mocht zelf de bevalling doen.


 • Stel van 31 (vrouw) en 36 (man) en fertiliteitsproblemen:

In mei 2016 waren we zojuist verloofd en werd onze kinderwens concreet. We waren er klaar voor, maar het zwanger worden wilde maar niet lukken. Na 1,5 jaar zelf proberen zwanger te raken zijn we in 2017 na onze huwelijksreis begonnen met fertiliteitsbehandelingen in het ziekenhuis (IUI met Clomid): 3 à 4 pogingen zonder succes. Nuchter als wij zijn staan we toch ook open voor andere dan de klassieke medische benadering. Begin 2018 zijn we na een tip van een kennis bij Lieke terecht gekomen en zijn we allebei behandeld d.m.v. voetreflextherapie. Al na één behandeling was het raak: zij werd eerst heviger ongesteld dan ooit tevoren en bij de eerstvolgende eisprong was het meteen raak: zwanger! Wij zijn ervan overtuigd dat dit een direct gevolg was van de behandeling. Onze dochter is eind 2018 geboren en in september 2020 verwachten we onze tweede dochter. Ook bij de tweede zwangerschap was het in één poging raak, ook weer na behandeling door Lieke. Dat was bij de eerste zo goed gegaan dat we bij het bij de tweede niet eens zonder voetreflex geprobeerd hebben. Baat het niet dan schaadt het niet geldt in deze. Aan behandelingen in het ziekenhuis willen we sowieso niet meer denken, dat geeft toch een hoop spanning wat de kans van slagen niet groter maakt. Hoe ons leven zonder voetreflex verder zou zijn verlopen weten we niet, misschien waren we dan nu nog altijd kinderloos en gefrustreerd. Daar denken we wel eens aan en prijzen ons dan gelukkig dat Lieke op ons pad is gekomen. Wij kunnen de behandelingen van Lieke dan ook alleen maar aanraden, het is totaal niet pijnlijk en zelfs heel prettig en ontspannend. Wij komen allebei nog regelmatig bij Lieke voor voetreflex ter ontspanning en Guasha, echt even tijd en aandacht voor jezelf en oprechte interesse en adviezen van Lieke. Je hebt een hele geweldige stek gecreëerd daar aan de Sint Annaweg en bent een prachtig mens!


 • Vrouw, 50 jaar; Innerlijke groei

Een aantal jaren geleden ben ik via Google bij Lieke terecht gekomen. Ik was opzoek naar
een voetreflex therapie. Dit heb ik regelmatig gehad in Thailand en daar veel baat bij gehad.
In mijn 50-jarig leven heb ik veel hobbels moeten verwerken en om meer rust te krijgen
wilde ik hier in Nederland ook voetreflex. Lieke stelt je op je gemak en laat je jezelf zien. Dmv
de energiebanen te laten stromen verwerkt je geest je “ problemen” versneld. Het mooie
hieraan is dat mijn darmproblemen zijn verholpen. Wonderbaarlijk wat er allemaal in je
voetzool zit. Hierin kreeg ik meer interesse en ben een aantal cursussen gaan volgen
bij Lieke. Deze zijn laagdrempelig en heel leerzaam. Als ik terugkijk op een aantal jaren
geleden waar ik toen stond en waar ik nu sta, is dat een hele grote verandering. Ik heb er
niet alleen baat bij maar ook mijn omgeving. Ik ben een persoon geworden die meer in haar
kracht staat en daardoor vrolijker en begripvoller naar de medemens toe.
Twijfel niet aan jezelf en kom naar Lieke toe en “ give it a go” zij haalt het beste in je naar
voren!


 • Vrouw, 54 jaar; hormonale klachten/rusteloze benen

Ik kom al jaren op regelmatige basis bij Lieke voor de voetreflexmassage. Deels omdat ik kan genieten van een uurtje heerlijke, ontspannende massage maar ook omdat het daadwerkelijk goed is voor je lichaam zowel fysiek als mentaal. 

Ik maak vooral preventief gebruik van de voetreflexmassage om mijn hormonale klachten en klachten van mijn ‘rusteloze’ benen voor te blijven. Na een behandeling slaap ik beter, voel me fitter en mijn hele lijf voelt weer ontspannen aan.

Niet onbelangrijk is dat een voetreflexmassage door je aanvullende zorgverzekering deels vergoed kan worden.

En tenslotte is Lieke vooral een lief en vakkundig persoon die alle tijd voor je neemt. Je bent dus in goede handen!


 • Man , 60 jaar:  Burn-out klachten 

Ik ben eind vorig jaar (2019)  thuis komen te zitten met burn-out klachten. Na en aantal gesprekken met  een psycho-therapeute ging het al wel wat beter met me, maar ik had nog steeds heel veel last van een interne trilling in mij lichaam. De huisarts wist te vertellen dat dit allemaal spanningen waren die er uit moesten komen. Dit proces vond ik eigenlijk veel te langzaam gaan.  Via via had ik gehoord dat voetreflex therapie me zou kunnen helpen met het verminderen van deze spanningen. Ik heb dit eerst met mijn huisarts besproken en die gaf aan dat hij over voetreflex therapie veel goede ervaringen had gehoord. Met deze bagage ben ik bij Lieke terecht gekomen. Zij heeft me enorm geholpen met mijn “interne trillingen”. Deze zijn erg afgenomen. Ook erg fijn is dat ze veel tijd investeert in haar cliënten. Na de behandeling praten we vaak nog een tijdje na, waarin ze vanuit haar  professie nog aandachtspunten en tips mee geeft. Door  de Corona lock down mis ik erg de behandelingen. Hopelijk kan ik straks weer snel bij haar terecht.  


 • Vrouw 53 jaar: migraine

Ik ben bij Lila Voetreflex terecht gekomen omdat ik door re integratie na een burn out zo'n 4 tot 5 migraine aanvallen per week had. Dit stond een opbouwende re integratie duidelijk in de weg. Door goede  voetreflex-resultaten in het verre verleden wist ik dat ik daar weer goed door geholpen zou kunnen worden.
Meteen na de 1e voetreflex behandeling bij Lila voelde ik al duidelijk verbetering (lees: geen migraine). Nu, 3 behandelingen/weken verder, heb ik nog steeds geen migraine aanval gehad.
Ik voel me ook stukken beter, ben weer "in contact" met mezelf.
Wat is het toch fijn om van je klachten af komen zonder medicijnen!


 • Vrouw: stuitligging baby draaien

Ik ben bij Lieke geweest omdat onze baby in een stuitligging lag en ik met een keizersnede zou moeten bevallen. Ik wilde er alles aan gedaan hebben om de baby toch nog te laten draaien. Met een nuchtere instelling ging ik naar Lieke. Buiten het feit dat het erg ontspannend en heel fijn was heeft het geresulteerd dat ons manneke met ruim 36 weken nog gedraaid is. En dat is bijzonder, want hij was erg groot. Ik kon dus een natuurlijke bevalling doen. Nog steeds ben ik Lieke hier enorm dankbaar voor. 
Na de zwangerschap ben ik nog eens bij Lieke geweest omdat ik vocht vast bleef houden, ook dit is na een bezoek aan Lieke beduidend minder geworden.
 
Echt een aanrader voor iedereen, want het is gewoon heerlijk ontspannend en even tijd om lekker aan jezelf te werken.


 • Meisje 16 jaar: Hoogsensitief

Ik ben vaak moe en heb veel hoofdpijn. Door de massages voel ik me beter en slaap ik ook beter. Soms is het wel pijnlijk. Lieke leert mij ook hoe ik me goed kan aarden en me kan beschermen, zodat ik in mijn energie kan blijven en niet meer zo moe wordt van iedereen om mij heen.


 • Vrouw, 51 jaar: Angsten en slapeloosheid 

De klacht waarmee ik bij Lieke kwam was slapeloosheid en angst om te stikken met name s'nachts. Ik heb het als zeer fijn ervaren. Ik was helemaal niet bekend met voetreflex, wel eens van van gehoord maar ik heb me er nooit in verdiept. Ik heb er veel aan gehad en veel van geleerd door meer naar mijzelf te kijken en mij helemaal te ontspannen tijdens de massage wat voor mij in het begin zeer moeilijk was, maar naar mate de behandelingen vorderden het voor mijn gevoel ook steeds beter ging. Ook de tips die ik van Lieke heb gekregen i.v.m het slapen, ademhalingsoefeningen en oefeningen om niet alle gedachten toe te laten, werken goed. Ik ben blij dat ik dit samen met Lieke heb kunnen doen want zij heeft mij toch op verschillende punten geholpen dat ik meer los moet laten en mijn hoofd op zijn tijd moet legen. Het slapen gaat nu ook veel beter. Verder wil ik er nog aan toe voegen dat ze over een ontzettende fijne praktijkruimte beschikt met een heerlijk massagebed. 


 • vrouw, 53 jaar: onrust, slecht slapen en hoog-sensitief

Toen ik in Groeiend Best een stukje over Lila Voetreflex las, voelde dat meteen goed. Daar wilde ik naartoe, dus afspraak gemaakt. Geweldig was het. Lieke is heel rustig en voelt goed aan wat je nodig hebt. Ze heeft een gezellige kamer met een heerlijke massagestoel. Ikzelf kwam met een aantal klachten zoals slecht slapen, onrust. Ik ben zelf nu een stuk rustiger, kan beter slapen en nog beter voor mezelf opkomen. Ik kan beter ontspannen, genieten, zijn wie ik ben en heb geen angsten meer. Met diverse affirmaties en oefeningen kan ik beter loslaten, sta steviger met beide benen op aarde en sterker in mijn eigen energie. Ik ben me nu meer bewust van mijn lichaam en gevoel. Ik heb erg veel aan de behandelingen gehad. Ik kan het iedereen aanbevelen, ook al heb je geen klachten, het werkt heel ontspannend. 


 • Vrouw, 51 jaar: overgangsklachten

Hallo, Ik ben een vrouw van 51 jaar en had een cadeau bon van Lila Voetreflex aan een familielid gegeven, omdat ik vond dat ze wel een massage kon gebruiken in verband met de ziekte van lyme. Toen ze de eerste keer was geweest en zo fit was daarna, dacht ik dat wil ik ook! Ik heb veel last van de overgang en ik sliep slecht en verder nog wat kleine probleempjes. Ben toen ook naar Lieke gegaan en ik moet zeggen dat ik er heel veel baat bij heb gehad. Ik slaap weer heel goed en de overgangsklachten zijn minder. Ze werkt heel rustig en heeft heel veel tijd voor je. Dat zorgt er voor dat je je op je gemak voelt bij haar. Ze heeft ook een hele mooie ruimte, heel rustgevend. En het voordeel is dat ik een gedeelte vergoed kreeg van het ziekenfonds. Dus voor iedereen die met klachten zit is het een aanrader om het ook eens te proberen.


 • Vrouw, 21 jaar: heupklachten

Al ruim 3,5 jaar loop ik met heup klachten. Ik ben daarvoor bij 5 artsen geweest. 7 therapeuten bezocht en 2 keer geopereerd. Helaas heeft niets mij kunnen helpen. Gelukkig wist de laatste arts mij te vertellen wat er voor zorgde dat ik zoveel pijn had. De oorzaak heup dysplasie en slijtage. Dat is geconstateerd bij de tweede kijk operatie. Helaas is daar niets aan te doen. Een kennis had goede ervaring met voetreflex therapie. En zo ben ik bij Lieke terecht gekomen. Na de eerste behandeling merkte ik al meteen verschil. Ik had minder pijn dan andere dagen. Na de eerste behandeling heb ik nog 5 behandelingen nodig gehad. Het is soms erg pijnlijk maar ook erg ontspannen. Door de voetreflex voel ik me weer een heel stuk beter met bijna geen pijn meer. Ik ben nu 21 en kan eindelijk met een lach naar de toekomst kijken.