WELKOM BIJ LILA VOETREFLEX

NATUURLIJK IN BALANS

REFLEXZONE THERAPIE 

Reflexologie is een behandelmethode met een rijke historie. Ruim 3000 jaar geleden werd voetreflexzonemassage als therapie al toegepast in landen als Egypte, China en India. In die tijd had men al ontdekt dat via reflexpunten op o.a. de voeten, je organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier kan beïnvloeden. 

De basisgedachte van reflexologie is dat handen en voeten reflexzones hebben die in verbinding staan met alle organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels in je lichaam. Ben je ziek of gespannen, dan zijn de reflexpunten gevoelig en pijnlijk bij aanraking, omdat giftige stoffen zich ophopen. Deze ophopingen veroorzaken blokkades in je lichaam waardoor de energie niet vrij kan stromen. Stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en een betere energiedoorstroming. De massage stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Hierdoor worden de blokkades opgeheven en komt je lichaam weer in balans en harmonie. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel. 

Voetreflexzonemassage helpt je lichaam en geest in balans te brengen. De massage heeft een ontspannende, verzorgende, genezende en versterkende werking bij ziektes.Ben je gezond? dat helpt de genezende aanraking je om gezond te blijven, je lekker in je vel te voelen, positief en gelukkig te zijn. Ontspannen is geen luxe, maar een levensvoorwaarde!! Gun jezelf de tijd voor een massage, zodat je kunt ontspannen, genieten en alle zorgen van je af kunt laten glijden.

VOOR IEDEREEN

In principe is voetreflexzonemassage voor iedereen, jong of oud, met of zonder klachten, die zich door deze vorm van therapie aangetrokken voelt. Iedereen reageert in de regel zeer positief op een behandeling van de reflexzones.
Omdat de therapie het herstel bij ziekten kan versnellen, wordt het vaak ingezet als aanvulling op een reguliere behandeling. 

Voetreflexzonemassage is een natuurlijke vorm van genezen die dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg.

ZWANGERSCHAPS REFLEXOLOGIE

Zwanger zijn is bijzonder. Een uniek nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze periode te optimaliseren, zowel lichamelijk als geestelijk. De reflexologie geeft verlichting bij klachten tijdens de zwangerschap. Denk aan misselijkheid, maagzuur, rugklachten, pijn in het bekken, vermoeidheid, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, stemmingswisselingen.

Reflexologie kan ook worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken.
Tijdens de behandelingen maak je intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

FERTILITEITS REFLEXOLOGIE

De oorzaak van fertiliteitsproblemen is zeer divers per koppel en kan vele oorzaken hebben. Regelmatig is er een gecompliceerd beeld en kan er geen aanwijsbare oorzaak worden gevonden. De stress die vaak in deze periode ontstaat, zorgt daarbij voor een negatief effect. 

Op basis van een goede anamnese wordt daarom een specifiek en individueel behandelplan opgesteld. In de behandeling werk ik vanuit de holistische visie. Niet alleen het lichaam, maar ook geestelijke en emotionele aspecten komen aan bod. Ook kunnen er oefeningen of voedingsadviezen gegeven worden.

Een reflexzonebehandeling, voor zowel man als vrouw, optimaliseert vooral de omstandigheden. Daardoor vergroot je de kans op een zwangerschap.

GUASHA

Guasha is een van de schraaptechnieken afkomstig uit Zuidoost-Azië, welke al meer dan tweeduizend jaar oud is. In oude geschriften van zo'n 200 jaar voor Christus, was er al sprake van een schraapmethode om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen.

Door de eeuwen heen ontwikkelen zich de diverse schraap-instrumenten, gemaakt uit diverse materialen zoals hout, bamboe, hoorn, metaal, gesteenten en hars tot kunststof toe.De schraaptechnieken zijn uiteindelijk in China verder ontwikkeld tot een therapie, welke gestoeld is op de Traditionele Chinese Geneeskunst, genaamd: GUASHA.

Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi en Bloed.Guasha kan bij vele klachten/ziekten worden toegepast. Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten.

De lijst van klachten/ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden maar bestaat o.a. uit :

 • Alle pijnsymptonen
 • Nek- en Schouderklachten
 • Hoofdpijnen en migraine
 • Rugklachten
 • RSI
 • Stress, Burn-out
 • Reumatische klachten
 • Astma
 • Verteringsstoornissen
 • Stofwisselingsstoornissen
 • Hoge bloeddruk
 • Chronische Vermoeidheid 

Bij de behandeling wordt een speciale guasha-olie op de huid gebracht.Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint de therapeut dan met een speciale schraper te "schrapen". De schraper is meestal vervaardigd uit jade of hoorn. De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkaden (afvalstoffen/toxines) zijn, verschijnen "bloeduitstortingen" (Sha) in de huid (niet op de huid) variërend van diep rood tot paars. Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

De Guasha gezichtsbehandeling is een heerlijke, ontspannende behandeling. 

Guasha

 • bevordert de bloedsomloop
 • ontgift en ontzuurt
 • stimuleert het immuunsysteem
 • neemt blokkades en pijn weg
 • stimuleert werking van de organen
 • regenereert en revitaliseert (life-extension)
 • vermindert spanning (stress), moeheid en burn-out
 • brengt emoties opnieuw in evenwicht
 • ontspant en bevordert helderheid van geest

Kijk voor meer informatie op de site: http://www.guashatherapie.nl/home/


* Bron: Guasha Therapie